Stegt Ris & Rødbede Kager

Forberedelses tid max 5 minuter
Hvile tid 15 minuter
Stege tid 3-4 minuter per side.

Jeg kan ikke huske, hvor jeg fandt denne opskrift; men jeg kan love dig det helt fantastisk. Jeg har lavet et par forandringer der passer mig, og som du kan se, tager det ikke lang tid at forberede og lave mad.
Hvis serveres med grøntsager, er det et og et halvt måltid. kagerne er gode til vegetarer, og de er totalt glutenfri.

  • 150-200g kogt ris
  • 1 æg
  • 1 bundt forårsløg; hakket fint
  • 1 stor kogt rødbeder; hakket fint
  • Tørrede urter: løg salt, hvidløg salt, peber
  • Friske urter: persille, basilikum, timian (alle finhakket)

I stedet for forårsløg og rødbeder kunne du prøve grønne og røde peberfrugter, skrælles og finhakket.

  1. Bland alt sammen og put blandingen på et stykke plastfolie og rul til en pølse ca. 5-8 cm i diameter.
  2. Læg den i fryseren 10-15 minutter for at gøre det nemmer at skære og bruge; lad den ikke fryse til en fast pølse. Fjern fra fryseren og opbevares i køleskabet, indtil den skal bruges eller tilberedes straks.
  3. Når klar; skæres “pølsen” ca. 1 finger brede skiver igennem filmen.
  4. Husk at fjern filmen.
  5. Varm en lille smule smør og olie i en stegepande og steg skiverne ved medium til høj varme for 3-4 minutter på hver side.

image

image

Ris_Rødbede kagerne er lækker både kolde, varme og/eller som en side ret til indisk og kinesisk mad.

.

Til Whita

Kiwi og feta salat

Forberedelsestid mindre end 30 minutter
Tilberedningstid ingen tilberedning krævet
Serverer 4-8 – Diæt: Vegetar

Vi spiser ferskner med deres uldne hud uden at blinke, så hvorfor ikke kiwier? Denne salat tilbyder en god balance mellem syrlig og sød med den ekstra pop af de små sorte crunchy sesamfrø. Dejligt til en BBQ.

Du skal bruge:

    • 5 spsk olivenolie
    • 5 spsk citronsaft
    • 3 spsk klar honning
    • 1 hvidløgsfed, fint revet
    • 1 spsk zaatar krydderiblanding
    • 4 spsk tahini også kaldet ”Sesampasta”
    • 1 rødløg, skåret i fine terninger
    • 8 kiwier, faste, men ikke overmodne,
      _ toppede og halede og skåret i bidder, skind og alt!
    • 1 agurk, fjern frøen, skåret i stimler eller terninger
    • 200 g fetaost smuldret eller groft hakket
    • 1 lille håndfuld frisk dild, finhakket
    • 2 spsk sorte sesamfrø
  • Start med at lave salatdressingen i bunden af en stor serveringsskål (sparer på opvasken, hvis intet andet). Tilsæt olie, citronsaft, honning, hvidløg, zaatar og tahini og rør sammen.
  • Tilsæt løg og bland dressingen rigtig godt. Løgene blødgøres, ved at side i eddiken.
  • Spred kiwien over dressingen, MEN bland ikke!
  • For at forberede agurken skal du skære i længderetningen og fjerne frøene med en teske. Skær i lange strimler og terning. Fordel over skålen.
  • Tilføj fetaen ovenpå og drys den hakkede dild og sesamfrø over.
  • Bland IKKE salaten, før du er klar til at servere, ellers vil den blive visne og kedelig! Dæk salaten med plastik folie og sæt den i køleskabet, indtil den skal serveres. Bland forsigtigt salaten ved at løfte fra bunden op, kun et par gange og drys med noget mere fetaost og hakket dild til pynt.

.</p